Història

 

069

Els Llunàtics, som una colla que es va començar a gestar al mes de Novembre del 2012, on els 4 membres fundadors, els quals eren membres de diferents colles convencionals de castells, es van trobar per donar el primer pas en la creació de la colla. El motiu principal pel qual es va tirar endavant aquesta iniciativa, va ser que els 4 membres fundadors volien fer castells universitaris però era impossible desplaçar-se fins Barcelona o Tarragona. Així doncs, van tenir la idea de crear una colla castellera universitària a Vilanova i la Geltrú, amb seu l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.

154La fundació de la colla va tenir lloc l’1 de Febrer del 2013, dia de l’Assemblea Fundacional de la colla. En aquesta assemblea, apart de donar llum a la colla dels Llunàtics de la UPC de Vilanova que ara coneixem, es va elegir la Junta Directiva, formada pels 4 membres fundadors, i es van aprovar els primers estatuts de la colla.

La colla ja era una realitat, i sols calia posar-la en marxa. El següent pas era començar els assaigs i involucrar a l’EPSEVG amb el fet casteller. El 18 de Març del 2013 va tenir lloc el primer assaig, el qual va comptar amb quasi una vintena d’estudiants de la mateixa universitat. En aquest primer assaig es va posar la primera pedra castellerament parlant del que, fins a dia d’avui, és Llunàtics.

148Anaven passant els assaigs i la colla anava prenent forma, tant administrativament com castellerament. Cada vegada hi havia més gent interessada en fer castells i també, cada vegada més omplíem el jardí interior de l’EPSEVG. Si al principi no ens havíem proposat cap objectiu dins els pocs mesos que quedaven per acabar la temporada castellera universitària, la Junta va creure que la colla, desrpés dels bons resultats dels assaigs, podia fer un pas més i participar en la macrodiada castellera, a la Universitat Autònoma de Barcelona, per a fer-hi la primera actuació oficial. En aquella primer actuació nostre, hi vam dur també el nostre primer intent d’un castell de 6. Per molt còmic que sigui, per culpa d’uns pantalons trencats al final no vam poder realitzar aquest castell de 6 pisos.

A dia d’avui seguim assajant i treballant per fer gran la nostra petit colla i portar grans castells, des de la nostra visió, a les actuacions de les temporades castelleres que estan per venir. Tenim una història per escriure i de ben segur que ho farem amb paraules en majúscula!