Llunàtics

Qui som?

DSC_0004

Els Llunàtics de la UPC de Vilanova som una colla castellera formada íntegrament per universitaris de Vilanova i la Geltrú i estudiants d’altres estudis superiors d’arreu de les comarques del Penedès i Garraf.

La colla va ser fundada l’1 de Febrer del 2013 per un grup d’estudiants amb ganes de seguir practicant la seva afició dins de l’àmbit universitari.

Les colles castelleres universitàries pretenen acostar el món dels castells, desconegut per a molts, a la comunitat universitària (estudiants, professors i treballadors), a més de ser una eina de relació entre estudiants dels mateix centre o d’altres escoles i facultats diferents. Així doncs, els castells és magnífica eina d’integració.

Perquè ser un/a Llunàtic/a?

292301_10201273851108202_1209837746_nPer als que no han fet mai castells és una gran oportunitat per conèixer aquest món des de dins, ja que es pot aprendre tot el que cal saber sobre castells d’una manera més didàctica i amena que en una colla convencional.

Per als que ja són castellers, Llunàtics permet conèixer els castells des d’un altre punt de vista diferent ja que, com que la colla està formada únicament per estudiants (tots majors de 18 anys), l’ambient i la dinàmica de les activitats que es realitzen estan enfocades per a aquest col·lectiu.

Una altra característica que fa diferenciar Llunàtics de la resta de colles convencionals, és que només se’n pot formar part mentre s’estigui cursant una carrera o estudis superiors. Això farà que visquis la teva estada a Llunàtics de forma intensa, ja que els estudis són limitats i l’estada a la colla s’acaba tard o d’hora.

Per últim, Llunàtics dóna a tothom l’oportunitat de fer coneixences a la universitat fora d’un entorn estrictament acadèmic, i de poder participar a una activitat cultural de manera entretinguda i fent exercici físic.

Activitats dels Llunàtics

DSC_0089Els Llunàtics fem assaigs setmanals per practicar les construccions castelleres que després farem a les actuacions. Els assaigs són els dilluns a partir de les 17:00h fins les 19:00h, i els dijous a partir de les 13:00h fins les 15:00h, els dos dies al jardí de l’EPSEVG. Els dijous, després dels assaigs, els integrants de la colla dinen junts fent caliu de germanor.

A part dels assaigs, la principal activitat de la colla és fer actuacions en diverses escoles o facultats, sovint incloses dintre del marc de festivitats internes. Durant el curs, també organitzem diverses diades castelleres conjuntament amb d’altres colles universitàries d’arreu dels Països Catalans. Així doncs, podem arribar a actuar a les universitats de Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Mataró, Vic i és clar, a Vilanova.

La gran diversitat de tasques i posicions que es poden desenvolupar dins de la colla fan que no hi hagi cap requisit físic per formar-ne part (alt o baix, prim o gras, fort o feble, corpulent o escanyolit, atrevit, poruc o amb vertigen, noia o noi), l’únic que cal és tenir ganes d’endinsar-se en el món dels castells i de divertir-se amb un grup de gent diversa i amb un objectiu comú: aixecar grans castells en una gran colla.